Werken

Er zijn infrastructuurwerken nodig om een vrije bedding aan te leggen voor de trambusverbinding tussen Hasselt en Maasmechelen. Op deze pagina vind je praktische info over de werken.

Hier werken we

Eindhalte Terhills in Maasmechelen

Eindhalte Terhills in Maasmechelen

Op maandag 15 april 2024 zijn de werken gestart voor de aanleg van de eindhalte van de trambus aan Terhills. De eindhalte in Maasmechelen krijgt 2 luifels en wordt een aantrekkelijke ontvangstruimte voor de reizigers. De elektrische trambus zal er ook kunnen opladen.

Lees meer

Deze werken zijn afgerond

Vrije busbanen voor N75 Europalaan in Genk

Vrije busbanen voor N75 Europalaan in Genk

Maandag 2 oktober 2023 startte de aanleg van vrije busbanen op de Europalaan in Genk. Vanaf de rotonde met de Oosterring tot aan het op- en afrittencomplex ‘Genk-Oost’ leggen we over een afstand van zo’n 2 km vrije busbanen aan. Het is de derde versnelde ingreep op de HOV-lijn tussen Hasselt en Maasmechelen om de elektrische trambus zo snel mogelijk te laten rijden.

Lees meer
Vrije busbanen voor N702 Boudewijnlaan in Diepenbeek

Vrije busbanen voor N702 Boudewijnlaan in Diepenbeek

Vanaf 7 augustus 2023 werken we op de Boudewijnlaan in Diepenbeek. Tussen de Ginderoverstraat en de Westerring leggen we over een afstand van 4 km vrije busbanen aan. Het is de tweede ingreep op de HOV-lijn tussen Hasselt en Maasmechelen om de elektrische trambus zo snel mogelijk te kunnen inzetten.

Lees meer
Herinrichting Koning Boudewijnlaan in Hasselt

Herinrichting Koning Boudewijnlaan in Hasselt

In Hasselt zijn de werken aan de vernieuwing van de Koning Boudewijnlaan gestart. Het is de eerste ingreep op de HOV-lijn tussen Hasselt en Maasmechelen. Tussen de Elfde Liniestraat en de Voorstraat krijgt de Koning Boudewijnlaan een totale herinrichting. De werken duren naar verwachting tot begin 2024. 

Lees meer

Contacteer ons bij vragen

Wil je meer weten over de geplande werken of heb je vragen over de hinder en impact? Neem dan contact op via het e-mailadres info@hovhasseltmaasmechelen.be, of via het contactformulier op de contactpagina.