Campus Diepenbeek

Campus Diepenbeek is een belangrijke bestemming voor studenten, bezoekers en werknemers van de campus. De site is bovendien volop in ontwikkeling en zal de komende jaren nog sterk groeien.

Met de nieuwe HOV-verbinding bereik je vlot de campus vanuit Hasselt, Genk en Maasmechelen. Ook pendelen tussen de campus aan de Elfde Liniestraat en de campus in Diepenbeek kan binnenkort met de trambus 

Een masterplan voor de campus

Het nieuwe masterplan voor de campus in Diepenbeek wil de campus omvormen tot een belevingsvolle ontmoetingsplek voor alle Limburgers. De campus wordt een ‘ecocampus’ met een autoluw karakter.

De nieuwe HOV verbinding is belangrijk om dit te kunnen realiseren.
En zorgt er natuurlijk voor dat studenten vlot op de campus geraken.

 

De halte

De halte is voorzien in het hart van de campus, centraal tussen de verschillende hogescholen en de universiteit. Ook het wetenschapspark en de sportfaciliteiten worden bediend. Aan deze halte is op termijn een overstap op lijn 1 mogelijk.

“De campus van de UHasselt in Diepenbeek vormt een belangrijke schakel in de ontwikkeling van de nieuwe verbinding. Omdat de campus fungeert als een belangrijk overstapknooppunt, biedt dit duurzame vervoersmiddel een antwoord op een aantal mobiliteitsvraagstukken. Denk maar aan de parkeerdruk of het aanbieden van alternatieven voor de auto. Bovendien biedt Spartacuslijn 2 de mogelijkheid tot een vlotte en snelle verbinding met de buitenregio’s van de Provincie Limburg, zo ook het Maasland via Maasmechelen.”

gemeente Diepenbeek