Hasselt

Tot vandaag ontbreekt een hoogwaardige verbinding tussen provinciehoofdstad Hasselt en de andere Limburgse steden. Daar komt nu eindelijk verandering in. 

Met de HOV-verbinding worden de belangrijkste attractiepolen op de as Hasselt-Maasmechelen op een vlotte en comfortabele manier verbonden: vanuit Hasselt bereik je zo de universitaire campus in Diepenbeek, het station van Genk en Maasmechelen Village & Terhills.

Mobiliteitshub Hasselt

Het meeste vervoerspotentieel in de provincie Limburg bevindt zich tussen Hasselt en Genk. Het is dus van essentieel belang dat beide steden op een duurzame wijze met elkaar verbonden worden. Bovendien versterkt de HOV-verbinding de positie van Hasselt als mobiliteitshub in Limburg.

Een bereikbaar Hasselt is een bereikbare provincie en een bereikbaar Vlaanderen. 

Het tracé in Hasselt

De trambus krijgt een halte aan het station en volgt van daaruit de Grote Ring met stops aan halte Herkenrode, het kruispunt met de N74 (de ‘Kempische Poort’) en de Elfde-Liniestraat. Vervolgens volgt de trambus, samen met HOV-lijn 1 (Hasselt-Maastricht), de N702 richting de campus van Diepenbeek. Uit onderzoek blijkt dat het Grote Ring-tracé tot 14% meer opstappers heeft in vergelijking met de Groene Boulevard.

 

Hasselt Station
De trambus zal aan het station stoppen zodat je vlot kan overstappen op of van de trein.

Hasselt Herkenrode
De trambus volgt de Grote Ring en stopt aan halte Herkenrode, vlakbij de sporthal Alverberg en verschillende warenhuizen. Iets verderop geniet je van de natuur in Prinsbeemden.

 

Hasselt Kempische Poort
Aan het kruispunt van de Grote Ring met de N74, ook wel de Kempische Poort genoemd, komt een halte met een mogelijke overstap op lijn 3 (Noord-Zuid Limburg).

Hasselt Elfde Linie
De trambus zal de campus op de Elfde Liniestraat aandoen en daarmee de groeiende studentenbuurt bedienen. Binnen dit en 5 jaar zullen hier 12.000 leerlingen en jongeren studeren.

Hasselt Provinciehuis
Door deze halte wordt niet enkel het Provinciehuis vlot bereikbaar, maar ook alle omliggende attractiepolen zoals Plopsa Indoor, Ethias Arena en Kinepolis.

“Het meeste vervoerspotentieel in de provincie Limburg bevindt zich tussen Hasselt en Genk. Het is dus van essentieel belang dat beide steden op een duurzame wijze met elkaar verbonden worden. Bovendien versterkt Spartacus Lijn 2 de positie van Hasselt als mobiliteitshub in Limburg. Een bereikbaar Hasselt is een bereikbare provincie en een bereikbaar Vlaanderen.”

stad Hasselt