Genk

Genk is na Hasselt de stad in Limburg met het grootste aantal inwoners. Bovendien is Genk dankzij haar ligging langs de E314 en het Albertkanaal een van de belangrijkste industriële steden van Vlaanderen. De komst van een hoogwaardige openbaar vervoercorridor kan het autogebruik in de stad terugdringen en op die manier de leefkwaliteit in de stad verhogen.

Een volledige heraanleg

Het centrum van Genk krijgt de komende jaren een metamorfose; er wordt niet enkel een vrije bedding voor de HOV-lijn voorzien, maar ook de stationsomgeving en de Europalaan worden volledig heraangelegd. Zo bouwt Genk aan de stad van morgen. 

Genk Zuid

Uit onderzoek blijkt dat een bijkomende halte aan Genk Zuid in een aanzienlijk groter reizigerspotentieel resulteerde. Door hier een halte te voorzien wordt ook het industrieterrein duurzaam bereikbaar gemaakt.  

Het tracé in Genk

Vanuit de campus in Diepenbeek volgt de trambus de N702 en de N76 met een halte aan Genk Zuid. Vervolgens wordt de Europalaan gevolgd met haltes aan het station en Genk Shopping en Heempark. 

De haltes

Genk Zuid

Uit onderzoek blijkt dat een halte aan Genk Zuid in een aanzienlijk groter reizigerspotentieel resulteerde. Door hier een halte te voorzien wordt ook het industrietrerrein duurzaam bereikbaar gemaakt.

Genk Station

Er wordt een halte voorzien aan het station, zodat je vlot kan overstappen op de trein of andere bussen die hier halteren. Ook andere trekpleisters zoals het stadhuis en de bibliotheek zijn vanuit deze halte gemakkelijk bereikbaar.

Genk Shopping 1

Genk Shopping 1 wordt ook vlot bereikbaar met de trambus. Van hieruit kan je ook overstappen op de andere buslijnen.

Genk Heempark

Het milieu- en natuureducatiecentrum Heempark krijgt een halte met een connectie naar het Synaps Park — Zorgcampus ZOL. 

“Stad Genk zet sterk in op een duurzamere mobiliteit. Daarom staan we achter initiatieven die het openbaar vervoer versterken. Spartacus lijn 2 moet in Limburg de ruggengraat worden van zo een sterk netwerk van openbaar vervoer. Dat kan ervoor zorgen dat de Limburger spontaan kiest voor het openbaar vervoer en zijn auto laat staan.”

stad Genk