Bewoners in gesprek over eindhalte Terhills

29-11-2022

Heel wat bewoners uit de buurt van Terhills in Maasmechelen kwamen naar de participatieavond op 28 november over de eindhalte voor de nieuwe trambus tussen Hasselt en Maasmechelen. 

Het ontwerp voor de halteomgeving aan Terhills is klaar. De eindhalte wordt ingericht als een aantrekkelijke, groene ontvangstruimte voor de reiziger. Buurtbewoners waren welkom op een participatieavond om kennis te maken met de plannen en in gesprek te gaan.  

Infopanelen gaven tekst en uitleg over de nieuwe trambusverbinding tussen Hasselt en Maasmechelen. Het studieteam en ambtenaren van de gemeente stonden klaar om uitleg te geven over het tracé op het grondgebied van Maasmechelen. Het ontwerp voor de eindhalte aan Terhills en de heraanleg van de omgeving werd besproken en de circulatie van het verkeer in de buurt. Bewoners konden ook suggesties doen over de inrichting van enkele stukjes van de publieke ruimte.  

Er komt een vrije bedding voor de trambus. Dit vraagt om een herinrichting van de straat en biedt de kans om een nieuw gezicht te geven aan de oostelijke rand van de Tuinwijk. Het opzet is om de sfeer van de groene lanen en rustige wijkstraten in de buurt door te trekken. Er komt voldoende plaats voor voetgangers en fietsers en de groene inrichting rondom de eindhalte wordt doorgetrokken.