De meest gestelde vragen op de infomarkten

25-01-2022

Afgelopen najaar vonden de eerste infomarkten plaats over de toekomstige trambusverbinding tussen Hasselt en Maasmechelen. 

Kon je er niet bij zijn? We hebben de meest gestelde vragen en vaakst gehoorde opmerkingen voor jou gebundeld. 

Welke plek wil je het liefst bereiken?

De belangrijkste attractiepolen zijn volgens de vragen die we kregen vooral het station van Hasselt, de campus van Diepenbeek, het centrum van Genk en Maasmechelen Village.

Hoe ziet het volledige tracé eruit?

Heel wat interesse was er voor het volledige tracé en de haltes. Daarbij zijn er uiteraard ook bezorgdheden van omwonenden over de impact van de vrije bedding in het straatbeeld. De ontwerpers springen hier echter omzichtig mee om en zullen hierover nog verder in dialoog gaan met de buurtbewoners.

Waarom een trambus?

Er kwamen ook vragen over de keuze voor een trambus. Er werd voor dit voertuig gekozen omdat het de voordelen van een tram en een bus combineert: flexibel in te zetten, en een hoge betrouwbaarheid en comfort.

Kan ik mijn fiets ergens kwijt?

Openbaar vervoer en fietsen gaan vaak hand in hand. Er kwamen dan ook veel vragen naar goede en veilige plekken om aan de haltes je fiets te stallen.

Hoe vaak rijdt de trambus?

Veel mensen vroegen hoe vaak de trambus zou rijden. Er is beslist dat de trambus elk kwartier zal rijden. Een hoge frequentie zorgt namelijk voor meer gebruiksgemak en dus meer reizigers.

Voor iedereen toegankelijk?

Tot slot kwamen er heel wat vragen naar de toegankelijkheid van het voertuig. Een lage instap zal er voor zorgen dat het voertuig makkelijk toegankelijk is voor iedereen, ook voor wie minder mobiel is.

Heb je nog andere vragen of opmerkingen? Stel ze gerust door ons een e-mail te sturen.