Lees alles over de trambus in het eerste infomagazine!

23-1-2024

In de week van 15 januari bedeelden we het eerste infomagazine in de gemeentes langs het tracé: Hasselt, Diepenbeek, Genk en Maasmechelen. Misschien ontving jij er ook eentje in je brievenbus. Wat vind je er nu juist in terug?

 

In het infomagazine lees je meer over het project, hoever we staan en de vele troeven van de trambus. We nemen de gemeentes langs het tracé onder de loep en enkele enthousiaste Limburgers komen aan het woord. Veel leesplezier gegarandeerd!

Waar passeert de trambus?

Het tracé van de nieuwe verbinding tussen Hasselt, Diepenbeek, Genk en Maasmechelen is 39 km lang en telt 14 haltes. De trambus rijdt om het kwartier. Dat is de grootste troef! Zo kan je sneller overstappen op andere bussen of treinen. Benieuwd waar de trambus exact stopt? In het infomagazine vind je een kaart met alle 14 haltes of lees hier meer info.

Troeven van de trambus 

Een ritje op de trambus wordt een aangename ervaring. De trambus combineert namelijk de troeven van een bus én een tram. Het voertuig is flexibel, heeft het comfort van een tram en rijdt zo veel mogelijk in een eigen bedding. De perrons lopen naadloos over op de vloer van de trambus. Zo kunnen alle reizigers vlot in- en uitstappen. In het voertuig vind je comfortabele stoelen met voldoende beenruimte, grote schermen met reizigersinfo, een leeslampje, …

Jouw gemeente onder de loep 

De trambus stopt in Hasselt, Diepenbeek, Genk en Maasmechelen. In het infomagazine nemen we de verschillende haltes in jouw gemeente onder de loep, lees je interviews met de verschillende burgemeesters en komen enkele enthousiaste buurtbewoners aan het woord.

“We hebben nood aan gemakkelijk en toegankelijk openbaar vervoer dat Limburg beter bereikbaar maakt.”

Cagri Yilmaz, inwoner van Maasmechelen.

Nieuwsgierig? Je vindt het infomagazine in je brievenbus of je kan het hier downloaden.