Genkenaren buigen zich over plannen trambus

20-10-2023

Op 18 oktober 2023 vond er in het stadhuis van Genk een publieksmoment plaats over de nieuwe trambusverbinding.  Bezoekers kregen er uitleg over de plannen op Genks grondgebied voor de aanleg van het tracé voor de nieuwe trambus tussen Hasselt en Maasmechelen. 

 

Tracé in Genk 

 De trambus zal uit Diepenbeek via de Westerring over het kanaal rijden om vervolgens af te slaan op de Europalaan richting het centrum van Genk. Hierna rijdt de trambus over de N75 naar de E314 verder richting Maasmechelen. De aanleg van dit tracé vraagt heel wat infrastructuurwerken. Het studiewerk werd gedeeld en Genkenaren konden vragen stellen en input geven. Daarnaast polste het studieteam ook naar de noden van de inwoners om deze waardevolle info mee te nemen bij het verder uittekenen van de plannen.

Veel vragen van de bezoekers gingen over veilige en goede fietsvoorzieningen. In het project staan veilige aansluitingen, oversteken en voorzieningen voor voetgangers en fietsers centraal. 

Het groene karakter van de Europalaan en aan het Molenvijverpark worden verwelkomd door de bezoekers. Extra aandacht wordt gevraagd voor een goede verbinding naar het ZOL.

De huidige werken vaan de N75 in Genk kregen vragen over geluidsoverlast. De aanleg van dit segment gebeurt met geluidsarmer asfalt wat de geluidsproductie zal reduceren. Aan de oostzijde van de rijweg worden bomen geplant.