Openbaar onderzoek over plannen Campus Diepenbeek is gestart

2-5-2024

Het openbaar onderzoek is gestart over de aanleg van de trambusbedding op Campus Diepenbeek en op een deel van de Universiteitslaan in Hasselt. De nieuwe trambus zal vanuit Hasselt via een eigen bedding door de campus rijden, richting Maasmechelen via Genk. Ook de campusomgeving krijgt een upgrade. Gedurende 30 dagen kunnen alle geïnteresseerden de plannen inkijken in Diepenbeek, Hasselt en online. De werken staan gepland in het najaar van 2024.

Je kan de plannen inkijken bij de gemeente Diepenbeek van 2 tot en met 31 mei 2024. De plannen voor de trambusbedding op de Universiteitslaan kan je bij stad Hasselt inkijken van 3 mei tot en met 1 juni 2024. Je kan de vergunningsaanvraag ook online raadplegen via het Inzageloket van de Vlaamse overheid. Standpunten, opmerkingen of bezwaren kunnen zowel via gewone of aangetekende brieven als online worden ingediend.

Een groene en levendige ontmoetingsplek

De vergunningsaanvraag voor de trambusbedding gaat gepaard met extra wandelpaden, vernieuwde fietssnelwegen en de transformatie van Campus Diepenbeek tot een groene en levendige ontmoetingsplek. Lees meer over de plannen voor Campus Diepenbeek.

Blijf op de hoogte van de werken

De werken op de campus starten in het najaar van 2024. Wil je weten hoe je straks het makkelijkst op campus Diepenbeek geraakt? Waar je kan parkeren? Of wanneer er waar precies gewerkt wordt? Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via slimnaardecampus.be.

Mobility Fest UHasselt op 14 mei 2024

Ben je benieuwd hoever we staan met de trambusverbinding tussen Hasselt en Maasmechelen? Tijdens Mobility Fest van de Universiteit Hasselt vind je meer informatie over de trambus en het tracé bij onze infostand. De actiedag staat helemaal in teken van duurzame mobiliteit voor studenten en personeel. Neem gerust een kijkje op dinsdag 14 mei van 8u tot 14u op Campus Diepenbeek!

Volg ons op sociale media

Tag ons

@hovhasseltmaasmechelen
#hovhasseltmaasmechelen

Dit is een project van
De Werkvennootschap

©Fotografie: Jente Willems
website door Studio Han